Maak je campingovernachting aangenamer met deze hacks

Er zijn verschillende manieren om je campingovernachting aangenamer te maken, zonder voor een dure huurtent of stacaravan te moeten kiezen! In dit artikel zetten we een aantal van deze hacks voor je op een rijtje. Ze zijn op alle campings in Europa te gebruiken! Of je nu naar een camping in Spanje gaat, of voor een camping in Scandinavië kiest. Het leuke aan de hacks in dit artikel is dat ze je niets hoeven te kosten. 

♥ TIP: Gebruik de hacks niet alleen op de camping, maar ook thuis op je terras! Sommige hacks komen ook thuis goed van pas. 

1: altijd licht met de flits van je smartphone 

Wanneer je geen zaklamp meegenomen hebt, kun je veilig naar het toiletgebouw met de flits van je smartphone. Er zijn tegenwoordig verschillende apps voor Android en iOS om van je flits een zaklamp te maken. Zo heb je altijd voldoende licht! Pas wel op in je tent, want de verlichting kan muggen en ander ongedierte aantrekken in de nacht. 

2: voorkom overlast van mieren door fruit op te hangen 

Fruit zit vaak in een handig netje, om bijvoorbeeld citroenen en sinaasappels bij elkaar te kunnen houden. Om overlast van mieren te voorkomen rond je tent, is het slim om je fruit op te hangen. Dit kan aan een tentstok, maar bijvoorbeeld ook aan een boom of struik op je plek. Door het fruit op te hangen voorkom je dat het fruit mieren aantrekt. 

3: neem je kruiden mee in kleine doosjes 

Door het jaar heen zal je verschillende kleine doosjes gebruiken, die vaak al snel worden weggegooid. Denk bijvoorbeeld aan het doosje van Smint of TicTac! Deze doosjes kunnen echter goed van pas komen op campings in Europa. Bewaar de doosjes en vul ze met kruiden, zodat je niet volledige kruidenpotjes mee hoeft te nemen. 

4: gebruik een plastic fles voor droog toiletpapier 

Er is niets vervelender dan nat toiletpapier! Vaak moet je zelf toiletpapier meenemen naar het toiletgebouw op de camping. Om je toiletpapier droog mee te krijgen, kun je een plastic frisdrankfles gebruiken. Snij de bovenzijde van de fles, om de rol in de fles te kunnen duwen. Je kunt de bovenzijde vervolgens op z’n kop in de fles zetten, om het papier droog te houden! 

5: vang wespen met je eigen wespenvanger 

Een plastic fles komt niet alleen van pas bij het droog houden van toiletpapier. Ook kun je hier een eigen wespenvanger van maken! Knip de bovenzijde van de fles en zet deze op z’n kop in het overgebleven deel. Vul de fles met sinaasappelsap of siroop om de wespen richting de fles te lokken. Eenmaal in de fles zullen ze niet weer ontsnappen.

Foto bij Pexels