Wat kan je doen tegen overgewicht?

Steeds meer mensen hebben te maken met overgewicht. Eigenlijk iedereen weet ook wel dat overgewicht absoluut niet gezond is en een nadelig effect kan hebben op je lichaam. Je hebt met overgewicht een groter risico op diabetes, hart- en vaatziekten en ook op depressies. Het is daarom belangrijk om overgewicht vroegtijdig aan te pakken en te zorgen dat het overgewicht niet nog verder zal toenemen.

Overgewicht en depressies

Mensen die overgewicht hebben ervaren vaak niet alleen meer lichamelijke klachten maar hebben ook een grotere kans op een depressie. De verhoogde kans op depressies komt doordat mensen met overgewicht vaak niet tevreden zijn over hun lichaam. Je voelt je daarom minder aantrekkelijk en je schaamt je vaak voor je overgewicht. Het gevoel dat iedereen naar je kijkt en een mening over je heeft maakt het lastiger om goed in je vel te zitten. Op deze wijze beland je vaak in een negatieve spiraal en vaak kiezen mensen met depressies ervoor om dan nog meer te gaan eten. Het uiteindelijk resultaat? Nog meer overgewicht.

Waarom is overgewicht ongezond?

Wanneer je overgewicht aan het ontwikkelen bent dan kun je jouw lichaam een hoop schade toebrengen. Met overgewicht neemt het risico op ziektes als kanker, hart- en vaatziekten, ademhalingsproblemen en nog veel ziektes enorm toe. Vaak komt daar ook nog bij kijken dat jouw lichaam niet gemaakt is om meer gewicht te dragen. Je gewrichten, pezen en andere ledematen zullen steeds meer klachten gaan vertonen en je zal gaan merken dat je lichaam enorm tegen gaat werken. Wanneer je een gezond gewicht hebt heb je veel meer kans om langer te leven, genoeg redenen om met je overgewicht aan de slag te gaan dus.

Wat kan je doen tegen overgewicht?

Er zijn duizenden cursussen, middeltjes of platforms die jou allemaal zouden helpen met afvallen. Toch gaan al deze hulpmiddelen niet voor resultaat zorgen als jezelf niet jouw mindset weet te veranderen en kiest voor een definitieve manier van levensverandering om je overgewicht te bestrijden. Het beste hulpmiddel om definitief iets aan je overgewicht te doen is minder eten en meer sporten. Alle andere manieren om overgewicht tegen te gaan zijn eigenlijk tijdelijke symptoombestrijdingen. 

Wist je dat ook jouw zorgverzekeraar kan helpen bij het oplossen van jouw overgewicht? Bekijk de overgewicht informatie op Zorgvergelijker om te ontdekken wat jouw zorgverzekeraar voor je kan betekenen om je overgewicht aan te pakken.

Meer bewegen en minder eten

Foto bij Pexels